Zsidó Művészeti Napok 2018 - programok az Urániában

Három koncert, egy zenés színpadi mű és egy kiállítás

2018. május 29. - 2018. június 7.

Helyszín: Díszterem

Május 28. és június 10. között rendezik az idei Zsidó Művészeti Napokat Budapesten. Az esemény egyik kiemelt helyszíne lesz az Uránia, ahol három koncertet egy zenés színpadi művet és egy kiállítást is élvezhetünk majd a másfél hetes fesztivál során. 


Május 29., kedd, 19:00
Sabbathsong Klezmer Band - 20 éves jubileumi koncert

A fesztivál swing-, dzsessz- és klezmervonalát május 29-én a Sabbathsong Klezmer Band koncertje nyitja, amely alapításának 20 éves jubileumát is ünnepli az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Hallhatunk dalokat az elmúlt 20 év legjavából és természetesen új dalok is felcsendülnek majd.

Közremüködik : Jávori Ferenc ( FEGYA) és a Kinneret kamarakórus

Sabbathsong Klezmer Band tagjai: Masa Tamás – ének, furulya, trombita; Masa Anita – ének; Bódi Mónika – hegedű; Szabó Bálint – klarinét; Schreier Norbert – szaxofon; Csányi Sándor – harmonika, zongora; Szentkirályi György - buzuki, gitár; Langer Zoltán – nagybőgő; Ábrahám János – pozan; Rostás Csaba – darbukka; Andrasics Szabolcs– dobok

JEGYVÁSÁRLÁS>>


Május 31., csütörtök, 11:00
Rubint Ábrahám Péter: Hullámvasút

Könyvbemutató és kiállítás az Uránia tükörtermében. Rubint Ábrahám Péter gazdag színvilágú, alkotásai meleg, barátságos hangulatot kívánnak sugározni. Hullámvasút c. önéletrajzi ihletésű gyűjteményes albuma a 60. születésnapja alkalmából jelent meg. A tárlatot megnyitja: Bánó András.


Június 2., szombat, 19:30
Ofra Haza - a Kelet Madonnája

Ofra Haza, a tragikus sorsú izraeli énekesnő portréréja bontakozik ki ebben a zenés színpadi történetben, egy újságíróval folytatott képzeletbeli interjún keresztül. Főszerepben Náray Erika és Klemm Viktor.

Főszerepben: Náray Erika és Klem Viktor
Dramaturg: Zöldi Gergely

Közreműködik: Naray Quintett; Berdisz Tamás – dob; Juhász Attila – zongora; Frey György – basszusgitár; Elek István – szakszofon; Dajka Krisztián – gitár

JEGYVÁSÁRLÁS>> 


Június 6., szerda, 19:30
Sound of Silence - Horgas Eszter és Falusi Mariann

Horgas Eszter és Falusi Mariann a Simon and Garfunkel duó dalait eleveníti fel zenésztársaikkal az Uránia Nemzeti Filmszínházban. "Utolért a nosztalgia. Beszélgettünk Falusi Mariannal, és amikor szóba hoztam Simont és Garfunkelt, lelkesen azt mondta: ők nagyon jók! Akkor elkezdtem még intenzívebben hallgatni a dalaikat, és kiderült, hogy a szövegeik is szépek és aktuálisak. Kezdett összeállni a fejemben egy történet a dalokból” – mondja Horgas Eszter.

Az esten a mára már nemzetközi hírű együttes a ClassJazz Band játszik.

Közreműködik: Révész Richard  – zongora; Kaszás Péter  – dob, ének, vocal; Dajka Krisztián – gitár, vocal; Hárs Viktor  – bass., vocal; Pusztai Csaba – perc

JEGYVÁSÁRLÁS>> 


Június 7., csütörtök, 19:00
Woody és a Swing - A Kozma Orsi Quartet estje, vendég: Kern András

Ezen az estén a Kozma Orsi Quartet egészen Amerikáig repíti a közönséget. Woody Allen, a swing és New York a hatvanas évek óta összetartozik – ekkor készítette első filmjeit a korábbi stand up komikus. Kozma Orsi rajongója ezeknek a filmeknek, a helyszínül szolgáló világvárosnak és a hozzátartozó zenei világnak. Koncertjén mintha oda repülnénk a híres filmjelenetekbe, helyszínekre, korszakokba. Az est sztárvendége Woody Allen magyar hangja, Kern András.

A koncertet az erre az estére tervezett háttér vetítést teszi teljessé.

Közreműködik: Kozma Orsi – ének; Cseke Gábor – zongora; Hárs Viktor – nagybőgő; Pusztai Csaba – dob; Dennert Árpád – szaxofon, klarinét; vendég: Kern András

JEGYVÁSÁRLÁS>> 



Tovább a Zsidó Művészeti Napok teljes programjához>>



Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 

Itáliai utazás 2023-24

Exhibition On Screen - 2023

Tájoló mozi

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató