ÖSSZHANG: Remélem legközelebb sikerül meghalnod :)

Egy online zaklatásba forduló szerelem története

2018. október 28. 15:00 - 16:36

Helyszín: Díszterem

A 2016 szeptemberének utolsó vasárnapján indult vetítéssorozat keretében magyar filmek, köztük több aktuális premier kerül vászonra az Urániában. A filmszínház a hallássérültek számára készített - a zörejeket és a párbeszédeket is jelölő - magyar felirattal látta el ezeket a filmeket.
Magyarország lakosságának 10 százaléka (közel egymillió ember!) küszködik valamilyen mértékű hallásproblémával, 6o ezer a siketek, s mintegy 3oo ezer a súlyos fokban nagyothallók száma.
Számukra nem evidens módon érhetők el a magyar filmek a mozikban.

Vetítéssorozatunk reményeink szerint filmélményt és közösségi élményt is nyújt majd az Urániába látogatóknak, A vetítésekre nemcsak a siket és nagyothalló filmrajongókat, hanem halló érdeklődőket és magyarul tanuló külföldi nézőket is szeretettel várunk.

Eszter a tinédzserkor megpróbáltatásait a mangák világában igyekszik átvészelni. Kívülállóként szemléli kortársait, náluk sokkal többet jelent neki, hogy angoltanára külön figyelmet fordít rá. Amikor egy nap a tanár váratlanul elmegy a gimnáziumból, Eszter lába alól kicsúszik a talaj. Muszáj szembenéznie tinédzser korosztályával, azok hiúságával és saját csapongó érzelmeivel. A Remélem legközelebb sikerül meghalnod :-) az első magyar tini thriller, egy online zaklatásba forduló szerelem, pattanásig feszült története.

Schwechtje Mihály az HBO Terápia című sorozatának harmadik évadában volt az egyik rendező, korábban számos kisjátékfilmet készített, legutóbbi rövidfilmje, az Aki bújt, aki nem jelenleg a mozikban is látható: A fa alatt című, többszörös díjnyertes izlandi fekete vígjáték kísérőfilmjeként. A Remélem legközelebb sikerül meghalnod :-) az első nagyjátékfilmje, amelyben a tehetséges fiatalok mellett olyan színészek tűnnek fel, mint Polgár Csaba, Mácsai Pál, Kardos Róbert, Rezes Judit és Schell Judit.

Kedvezményes jegyár az egynél több jegyet váltók számára 1000 forint. A kedvezmény érvényesítésére személyes jegyvásárlás során van lehetőség.

Tovább az Összhang vetítéssorozat részleteihez

Rendező: Schwechtje Mihály

Írta: Schwechtje Mihály
Szereplők: Vajda Kristóf, Herr Szilvia, Polgár Csaba

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 

Itáliai utazás 2023-24

Exhibition On Screen - 2023

Tájoló mozi

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató