MET NYÁR 2019 - Charles Gounod: Rómeó és Júlia

Operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából június 23-án

2019. június 23. 18:00 - 21:00

Helyszín: Díszterem

A francia romantika kiemelkedő zenei alkotását finomság, érzékiség és kecses dallamok jellemzik. Az eredeti mű hangsúlyai kissé eltolódnak, a figyelem még inkább a két szerelmesre összpontosul, akik négy ellenállhatatlan duettet énekelnek, köztük egyet a darab végén, ahol - eltérően a színműtől - még búcsút vehetnek egymástól.

A darab világpremierje a párizsi Théâtre Lyrique-ben volt 1867-ben. A világ legszebb szerelmi történetének operafeldolgozásai közül talán ez lett a legsikeresebb. Gounod Rómeó és Júliája kiváló példája a francia romantikának, annak a hagyománynak, amely értékeli a finomságot, az érzékiséget és a kecses vokális előadást a látványos effekteken túl. Az operában az eredeti darab nyelvi leleményei helyett a két szerelmesre helyeződik a hangsúly, akiknek négy ellenállhatatlan duettjét élvezhetjük.

Amikor Diana Damrau és Vittorio Grigolo a Met 2015-ös Manonjában találkoztak, a New York Times azt írta: „A hőmérséklet majdnem forráspontig emelkedik minden alkalommal, amikor Damrau és Grigolo együtt tűnik fel a színpadon.” Ezúttal mint az opera klasszikus hősszerelmesei térnek vissza Gounod buja Shakespeare-adaptációjában. 

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az előadás kezdete után helyfoglalásra csak az emeleti oldalkarzaton van lehetőség. A késve érkezők a szünetben foglalhatják el helyüket.
Megértésüket köszönjük!
Az Uránia Nemzeti Filmszínház Igazgatósága

Jegyár: 4100 Ft
Kedvezményes, 3800 Ft-os áron válthat belépőt, aki a MET NYÁR 2019 legalább három előadására vásárol jegyet egy időben az Uránia pénztárában


Rendező: Bartlett Sher

Karmester: Gianandrea Noseda
Szereplők: Diana Damrau, Vittorio Grigolo, Mihail Petrenko

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 

Itáliai utazás 2023-24

Exhibition On Screen - 2023

Tájoló mozi

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató