MET NYÁR 2019 - Giuseppe Verdi: Aida

Operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából július 7-én

2019. július 7. 18:00 - 22:00

Helyszín: Díszterem

Verdi Aidája nemcsak a szerző életművében foglal el kitüntetett helyet, de a teljes operairodalom egyik legnépszerűbb remekművét is tisztelhetjük benne. A Metropolitan Opera közönsége is ragaszkodik hozzá: az Aida a színház második legtöbbet játszott darabja, a mostani szezon kezdetéig 1162 előadást ért meg. Sonja Frisell látványos, klasszikus rendezése 1988 óta szerepel a Met repertoárján, a HD közvetítések sorában is többször volt már látható – a hagyományos operajátszás hívei örömmel nézhetik meg újra. A mostani felújítás – ahogy az a Mettől elvárható – bővelkedik sztárénekesekben: Aidát Anna Netrebko énekli, aki tavaly nyáron, Salzburgban találkozott először a szereppel – alakítását egyöntetű szakmai és közönségsiker övezte. Partnerét, Radamest a közelmúltban Budapesten is fellépett Aleksandrs Antonenko formálja meg, Amenris szerepében pedig napjaink egyik vezető mezzoszopránja, Anita Rahvelisvili lép föl. A Met-közvetítésekből már jól ismert Nicola Luisotti vezénylése a hamisítatlan olasz stílus és temperamentum garanciája. 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az előadás kezdete után helyfoglalásra csak az emeleti oldalkarzaton van lehetőség. A késve érkezők a szünetben foglalhatják el helyüket. Megértésüket köszönjük!

Jegyár: 4100 Ft
Kedvezményes, 3800 Ft-os áron válthat belépőt, aki a MET NYÁR 2019 legalább három előadására vásárol jegyet egy időben az Uránia pénztárában.




Rendező: Sonja Frisell

Vezényel: Nicola Luisotti
Díszlet: Gianni Quaranta
Jelmez: Dada Saligeri
Fény: Gil Wechsler
Szereposztás: Aida (Anna Netrebko), Amneris (Anita Rachvelishvili), Radamès (Aleksandrs Antonenko), Amonasro (Quinn Kelsey), The King (Ryan Speedo Green)

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 

Itáliai utazás 2023-24

Exhibition On Screen - 2023

Tájoló mozi

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató