MET 2019/2020 - The Gershwins: Porgy és Bess

Új előadás! Operaközvetítés a New York-ból 2020. április 5-én

2020. április 5. 18:00 - 21:15

Helyszín: Díszterem

új időpont

A 2020. április 5., 18:00 előadás pótlása.
A korábban megváltott jegyek az új időpontokra változatlanul érvényesek. Azok, akik az új időpontban nem tudják vagy nem kívánják megtekinteni az előadást, jegyüket visszaválthatják, avagy jegyük áráról lemondhatnak a filmszínház javára. Az ezzel kapcsolatos részleteket itt találja. >>>

Megértésüket köszönjük!

***

Február elsején Amerika legkedvesebb operájának képsorai jelennek meg a mozivásznakon. James Robinson finom ízlésű rendezése Charleston kikötőjének egyik utcájába, a Catfish Row-ra repít minket, melynek levegője csak úgy vibrál az ott lakók táncának, muzsikájának és érzelmeinek kavalkádjától.

Ha Gershwin operájának színpadra állításáról van szó, nos, azt bizony így kell” – írta lelkesen a Guardian 2018-ban, az új produkció londoni debütálásakor. A David Robertson vezényletével felcsendülő darab két címszerepében a csodás Eric Owens és Angel Blue látható, olyan világsztárok kíséretében, mint Golda Schultz, Latonia Moore, Denyce Graves, Frederick Ballentine és Alfred Walker.

Opera színlap pdf

 

Az „amerikai évad” kihagyhatatlan ziccere a nagyvilágban legismertebb amerikai opera, mely azonban meglepően későn tűnt fel először a Metropolitan műsorán – 1985-ös bemutatóját követően öt évig volt műsoron, összesen 54 alkalommal. (Összehasonlításképp: a Magyar Állami Operaház ennél többször, több mint hetvenszer játszotta a művet!) Színház és mű tartózkodó kapcsolatát nem csak a sokáig megkerülhetetlennek bizonyuló, a feketéket háttérbe szorító jogszokások határozták meg, de az a műfaji bizonytalanság is, mely e felkavaró zenés dráma helyét az opera és a musical között félúton jelöli ki. A mű felújítása – melynek révén először lesz látható a HD-közvetítések sorozatában is – a szerzők, George és Ira Gershwin jogutódjainak kéréseit figyelembe véve teljesen afroamerikai szereposztáson alapul – a címszerepekben Eric Owens és az egykori pécsi Operalia-versenyen feltűnt Angel Blue lesz látható-hallható. James Robinson rendezését a 20. századi zene elismert interpretátora, David Robertson dirigálja.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az előadás kezdete után helyfoglalásra csak az emeleti oldalkarzaton van lehetőség. A késve érkezők a szünetben foglalhatják el helyüket. Megértésüket köszönjük!

Metropolitan Opera HD Live 2019/2020 Új Időpontok >>



Rendező: James Robinson

Szerzők: George Gershwin, DuBose és Dorothy Heyward, Ira Gershwin

Vezényel: David Robertson, Díszlettervező: Michael Yeargan, Jelmeztervező: Catherine Zuber, Világítás: Donald Holder, Vetítéstervező: Luke Halls

Szereplők: Angel Blue (Bess), Golda Schultz (Clara), Latonia Moore (Serena), Denyce Graves (Maria), Frederick Ballentine (Sportin’Life), Eric Owens (Porgy), Alfred Walker (Crown), Donovan Singletary (Jake)

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 

Itáliai utazás 2023-24

Exhibition On Screen - 2023

Tájoló mozi

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató