MET 2019/2020 - G. Puccini: Tosca

Operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából 2020. április 26-án

2020. április 26. 18:00 - 21:00

Helyszín: Díszterem

Elmarad

***

A Tosca (2020.04.11., 2020.04.26., 2020.05.24.) közvetítései elmaradtak. A MET a bemútatót a járványügyi helyzet miatt törölte.
Az online megváltott jegyek visszaváltása megtörtént. A helyben vett jegyek  a vásárlás helyszínén 2020. augusztus 31-ig visszaválthatók. Filmszínházunk a nyári üzemnek megfelelően hétköznapokon 14 órától, hétvégéken 10:30-tól várja vendégeinket. Az ezzel kapcsolatos részleteket itt találja. >>>

Megértésüket köszönjük!

***

A Toscával a lehető legkönnyebb sikert aratni: csak a világ három legjobb énekesére van hozzá szükség – tartja az operai közvélekedés. Való igaz, a hagyományos szoprán–tenor–bariton háromszögre épülő, valós római helyszíneken játszódó, krimi-elemeket sem nélkülöző történet és Puccini ellenállhatatlanul szenvedélyes, máskor megkapóan lírai muzsikája sosem téveszti hatását – a három kiváló énekes pedig ezúttal is rendelkezésre áll. Mindenekelőtt napjaink egyik elsőszámú dívája, az orosz Anna Netrebko, aki számtalan HD-közvetítés után először lesz látható Tosca szerepében. Scarpiaként az elsősorban Wagner-szerepekkel ismertté vált Michael Volle borzolja a kedélyeket, Cavaradossiként pedig az elmúlt évtizedben számos szép sikert elért Brian Jagde készül első Met-beli főszerepére. Sir David McVicar tradicionális, a Zeffirelli-féle hagyományokat híven őrző rendezése másodszor kerül a mozik képernyőjére, ezúttal Bertrand de Billy vezényletével.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az előadás kezdete után helyfoglalásra csak az emeleti oldalkarzaton van lehetőség. A késve érkezők a szünetben foglalhatják el helyüket. Megértésüket köszönjük!

Metropolitan Opera HD Live 2019/2020>>

Rendező: Sir David McVicar

Vezényel: Bertrand de Billy, Díszlettervező: John Macfarlane, Jelmeztervező: John Macfarlane, Világítás: David Finn, Koreográfus: Leah Hausman

Szereplők: Anna Netrebko (Tosca), Brian Jagde (Cavaradossi), Michael Volle (Scarpia), Patrick Carfizzi (Sacristan)

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 

Itáliai utazás 2023-24

Exhibition On Screen - 2023

Tájoló mozi

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató