Pap Gábor: Az Icai Vésett Kövek Üzenete könyvbemutató, vetített képes előadással

2020. március 14. 14:00 - 16:30

Helyszín: Díszterem

Műsorváltozás!

A 2020. március 11-én a kormány által elrendelt járványügyi veszélyhelyzethez igazodva az Uránia Nemzeti Filmszínház egyelőre 2020. április 1-éig felfüggesztette működését. Ezért az előadás elmarad. Az online vásárolt jegyek árát az Interticket Kft. automatikusan visszatéríti, az Uránia Nemzeti Filmszínház pénztárában megváltott jegyek a helyszínen a filmszínház újranyitását követően, nyugta ellenében válthatók majd vissza. A pénztár jelenleg zárva tart, a nyitásról a veszélyhelyzet alakulásának ismeretében, időben tájékoztatjuk nézőinket. Megértésüket köszönjük!

***

"Üzenetük nyomán nyilvánvalóvá válik számunkra, hogy az ember hihetetlen intellektuális eredményekre képes, ha azokra a magasságokra törekszik, amelyeket az előtte járók már elértek; és ezért azt gondolom, hogy az icai vésett kövek a mai kor legfontosabb örökségét jelentik számunkra. Azt gondolom, hogy az icai vésett kövek nagyon sok kérdésre választ adnak az emberiség ma még titokzatosnak és meseszerűnek látszó múltjára vonatkozóan. A távoli múlt emberiségének elért eredményei annyira meghaladják a mai kor emberének képességeit, hogy ha nem létezne konkrét bizonyíték, akkor megkockáztatom, hogy a könyvemben levont következtetéseket magam is a kivételes képzelőerő termékének tartanám."
Javier Cabrera Darquea

"Az akadémikus tudomány képviselői Peruban sem kevésbé bizalmatlanok az ilyen „felfedezésekkel” szemben, mint nálunk. A mai napig mereven elutasítják dr. Cabrera feltevését, hamisítványnak bélyegezvén az egész – eddig már legalább huszonhét-huszonnyolc ezer darabot számláló kollekciót. A fő gondot az okozza számukra, hogy az ábrákon az emberalakok együtt szerepelnek az ősgyíkokkal, illetve egyéb, jellegzetesen harmadkori, azóta kihalt állatfajok képviselőivel. Továbbá olyan orvosi beavatkozásokról is beszámolnak ezek a kőrajzolatok, amelyek közül egyiknek-másiknak a végrehajtására ma sem vállalkoznának az orvosok. Ilyen például az agy-átültetés több fázisban megörökített műveletsora. Más köveken olyan elrendezésben látjuk Földünk kontinenseit, amilyenek – dr. Cabrera feltételezése szerint – körülbelül ugyanebben az időszakban lehettek. Szinte ahány kődarab, annyi rejtély..."
Pap Gábor


Rendező: Pap Gábor

Pénztárnyitás és Emeleti kávézó: Az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató