Azerbajdzsáni Filmnapok: A gránátalmás kert

2020. február 18. 19:00 - 20:30

Helyszín: Díszterem

Nar Baği

filmdráma, 2017, r: Ilgar Najaf, 90’
azeri nyelven, magyar felirattal

Gabil visszatér a tekintélyes gránátalmafák szegélyezte családi birtokra, ahol apja, felesége és serdülőkorú fia él. Tizenkét éve nem adott hírt magáról, de most szeretné újraépíteni velük a kapcsolatát. Ám a sebek, amelyeket szerettein ejtett, nehezen gyógyulnak. A festői környezetben játszódó érzékeny családi dráma a látszólag békés felszín alatt munkáló értékválságról mesél. A film világpremierje a Karlovy Vary Filmfesztivál East of the West programjában volt, a kazahsztáni Eurázsia Nemzetközi Filmfesztiválon pedig elnyerte a zsűri díját.

 A bemutatón jelen lesz a film főszereplője, Gurban Ismailov.

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi űrlap kitöltésével lehet.

Technikai információ: amennyiben nem kap automatikus e-mail visszaigazolást a regisztrációról, kérjük, írjon nekünk az info@urania-nf.hu címre!Azerbajdzsáni Filmnapok

Február 18. és 22. között három helyszínnel rendezik meg az Azerbajdzsáni Filmnapokat. Az Azerbajdzsáni Köztársaság Kulturális Minisztériumának rendezvénye négy nagyjátékfilm – művészfilmek és egy romantikus komédia –, valamint rövidfilmek révén enged bepillantást az azeri filmgyártás jelenébe és az ország kultúrájába. Az Azerbajdzsáni Köztársaság Nagykövetsége és az Uránia Nemzeti Filmszínház közös szervezésében megvalósuló rendezvény budapesti, szegedi és pécsi helyszíneken zajlik.

Tovább a filmnapok programjához >>>


Pénztárnyitás és Emeleti kávézó: Az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató