Gauguin a londoni Nemzeti Galériából

2020. július 26. 11:00 - 13:00

Helyszín: Díszterem

Ez a rendhagyó moziélmény egy 60 perces, Paul Gauguin életéről és munkásságáról szóló dokumentumfilmből, és egy 30 perces exkluzív tárlatvezetésből áll, amely a londoni Nemzeti Galéria “Gauguin portréi” című kiállításán készült.

A Tahitin, Franciaországban, a Markézi-szigeteken és az Egyesült Királyságban forgatott ismeretterjesztő film Gauguin rendkívüli, ám sok esetben vitatott hátterű művészetét mutatja be elismert szakértők, kortárs alkotók, valamint a leszármazottai közreműködésével. A film Gauguin örökségét nem csupán a művészettörténet nagyítóján át mutatja be, hanem egyúttal újraértékeli a művész szerepét a 19. századi francia kolonizációban, nem elkerülve annak taglalását sem, hogyan viszonyult Gauguin a bennszülött tahiti nőkhöz.

A kiállításról szóló félórás tárlatvezetés kifejezetten a mozik számára készített exklizív tartalom, amely nagy felbontású, részletgazdag közeli felvételekkel lehetőséged ad arra, hogy a művészetbarátok a mozivásznon tekinthetssék meg a National Gallery nagyszabású kiállítását. A filmben Gauguin festményeit a kiállítás társkurátora, Christopher Riopelle és Kate Bryan művészettörténész elemzi, míg a művész gondolatait Maggi Hambling festő- és szobrászművész és Billy Childish tolmácsolják.

Jegyinformációk

Belépőjegy: 3600 Ft
Diák, nyugdíjas és pedagógus kedvezmény: 3200 Ft

Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában, online felületén, valamint az Interticket hálózatában. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a kedvezmény érvényesítésére csak a pénztárban történő jegyváltáskor van lehetőség. A kedvezményekre a jogosultságot a pénztárnál kérjük igazolni.

Rendező: Kate Bryan

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 

Itáliai utazás 2023-24

Exhibition On Screen - 2023

Tájoló mozi

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató