DIÁLOGOS – SPANYOL-MAGYAR IRODALMI BESZÉLGETÉSEK

Juan Mayorga és Egressy Zoltán beszélgetése

2021. április 23. 19:00 - 21:00

Helyszín: A38 - Online: youtube

„A színház a találkozás és a képzelet művészete”, mondja Juan Mayorga, de vajon változik-e ez a meghatározás, ha egy éve már, hogy nem tudunk találkozni? Madridban korlátozottan ugyan, de működnek a színházak, itthon műfajt teremtünk: a karanténdráma műfaját. De hogyan dolgozik a drámaíró? Másként gondolkodik, ha rövid, és másként, ha hosszú műfajban alkot? Milyen nézőt képzel maga elé, amikor ír, és milyen drámát olvas, amikor épp nem ír? Beszélget-e a fordítójával, és mit tesz, ha nevetés helyett a közönség történetesen sírva fakad?

A „Diálogos: Spanyol-magyar irodalmi beszélgetések" második online alkalmának ismét az A38-as hajó ad otthont, a decemberi költészeti beszélgetést pedig ezúttal a színház váltja fel. Vendégünk Egressy Zoltán (1967) író, költő, aki nem csupán a színpadi műfajban alkot, de öt regényt, három elbeszéléskötetet, verseskötetet és mesejátékokat is írt, sőt, a közelmúltban festményeiből nyílt kiállítás. Zoomon pedig Juan Mayorga (1965) lesz velünk, akinek a színdarabjait a magyar olvasók is jól ismerhetik: Szerelmeslevelek Sztálinhoz című műve önálló kötetben, további két darabja pedig kortárs drámaantológiákban olvasható. Az írókkal Kutasy Mercédesz művészettörténész, műfordító, az ELTE Spanyol Tanszékének tanára beszélget.

A Diálogos a budapesti Cervantes Intézet, az ELTE Spanyol Tanszék, az Uránia Nemzeti Filmszínház és az A38 Hajó közreműködésével kerül megrendezésre.

A programon való részvétel ingyenes
.

A beszélgetés itt érhető el


»Ápr. 25. – Csütörtök«

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 

Itáliai utazás 2023-24

Exhibition On Screen - 2023

Tájoló mozi

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató