Exhibition: Michelangelo - Szerelem és halál

2017. december 16. 11:00 - 12:30

Helyszín: Díszterem

új időpont

A 2020. május 2., 11:00 előadás pótlása.
A korábban megváltott jegyek az új időpontokra változatlanul érvényesek. Azok, akik az új időpontban nem tudják vagy nem kívánják megtekinteni az előadást, jegyüket visszaválthatják, avagy jegyük áráról lemondhatnak a filmszínház javára. Az ezzel kapcsolatos részleteket itt találja. >>>

Megértésüket köszönjük!

***

Az Exhibition on Screen sorozat következő része Michelangelo, a híres szobrász, festő, építész és költő életét és munkásságát mutatja be.

A film egy különleges utazás, amelynek során a nézők felfedezhetik Firenze, Róma és a Vatikán kápolnáit és múzeumait, valamint több európai szalont, s így megismerhetik Michelangelo viharos életét. Részben a kortársaihoz fűződő kapcsolatain, részben pedig művészi hagyatékán keresztül mutatja be a karizmatikus és egyben rejtélyes művészt.

Részletekbe menően mutatja be Michelangelo művészetét és alkotói folyamatát a carrarai kőfejtőktől (ahonnan az általa használt márvány származott) egészen a legújabb technológiáig, mellyel a műveit vizsgálják. A filmben szerepelnek a Rotschild Bronzok néven ismert lenyűgöző szobrok is, melyeket több mint egy évszázadig tartó vita és kutatás után végül 2015-ben nyilvánítottak Michelangelo alkotásainak.

A filmben megszólalnak többek közt műkritikusok, mint Martin Gayford és Jonathan Jones, Arnold Nesselrath professzor, művészettörténész, aki jelenleg a Vatikáni Múzeum egyik igazgatója, valamint a kortárs képzőművészek közül Tania Kovats. 

A forgatás többek közt a firenzei Buonarroti-házban, a Medici-kápolnában, a carrarai márványbányákban és a Vatikánban taláalható Szixtusz-kápolnában folyt. A gyönyörű helyszínek és Michelangelo nagy felbontásban látható művei lélegzetelállító látványt nyújtanak.

Jegyinformációk

Belépőjegy: 3600 Ft
Diák, nyugdíjas és pedagógus kedvezmény: 3200 Ft

Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában, online felületén, valamint az Interticket és a Jegymester hálózatában.
Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a kedvezmény érvényesítésére csak a pénztárban történő jegyváltáskor van lehetőség. A kedvezményekre a jogosultságot a pénztárnál kérjük igazolni.

Rendező: David Bickerstaff

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 

Itáliai utazás 2023-24

Exhibition On Screen - 2023

Tájoló mozi

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató