Club Zero - Premier előtti vetítés

2023. december 17. 19:00 - 21:00

Helyszín: Csortos terem

Egy tanár egy elitiskolában vállal munkát, hogy tudatos étkezési órákat tartson. Azt tanítja, hogy kevesebbet enni egészséges. Munkája során erős köteléket alakít ki öt diákkal és saját klubot is alakítanak – ám ez a kapcsolat végül veszélyes fordulatot vesz. A többi tanár lassan veszi észre, hogy mi történik, és mire a zaklatott szülőkkel kezdenek rájönni az igazi veszélyre, a Club Zero valósággá válik.

 A Club Zero világpremierje a világ legrangosabb filmfesztiválján, a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában volt. A film Európai Filmdíjat nyert a Legjobb zene kategóriában. Az alkotás versenyben volt a rangos Sitges – Katalán Nemzetközi Filmfesztiválon is, ahol szintén a legjobb zene díját kapta meg. A főszerepet a világsztár Mia Wasikowska (Alice Csodaországban, Alice Tükörországban, Bíborhegy, A gyerekek jól vannak, HHhH – Hitler agyát Heydrichnek hívják) játssza. A film rendezője Jessica Hausner korábban olyan, Magyarországon is bemutatott díjnyertes alkotásokat rendezett, mint a Lourdes, A boldogságvirág, és az Őrült szerelem.

"Jessica Hausner filmje félúton van Lánthimos Yorgos (A homár) és Ruben Östlund (Szűretlenül) filmjei között. A Markus Binder által készített filmzene tökéletesen kíséri a szűk két órás filmet." (Sortir a Paris)

Rendező: Jessica Hausner

Szereplők: Mia Wasikowska, Sidse Babett Knudsen, Elsa Zylberstein, Mathieu Demy, Luke Barker, Ksenia Devriendt, Florence Baker, Samuel D. Anderson, Gwen Currant, Andrei Hozoc

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

Met 2024-25

Itáliai utazás 2023-24

Exhibition On Screen - 2023

Tájoló mozi

kávéház banner 290x

Uránia Aranykönyv

Események
Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató