< VISSZA

Mesék kicsiknek és nagyoknak Gyulai Líviusz műhelyből


magyar animációs rövidfilmek, 70 perc, 2014

Időpontok:

Rendező: Gyulai Líviusz

November 10-én Gyulai Líviusz, a Kossuth-díjas grafikusművész és animációsfilm-rendező lesz az Uránia vendége, aki összetéveszthetetlen kézjegyével, rajzainak utánozhatatlan humorával hat évtizede meghatározó mestere a magyar képkultúrának.

A 19 órától kezdődő blokkban az Egy komisz kölyök naplója és Egy komisz kislány naplója sorozatok legjobb epizódjaiból, valamint az Egy jenki Artúr király udvarában sorozat eddig elkészült két epizódjának vetítése.

Egy komisz kölyök naplója
Bandika 8 éves korában szülinapjára kap egy naplót. Ebben a naplóban örökíti meg a kisfiú családja, környezete (a XIX. századi Amerika) izgalmas, „mozgalmas” életét. Bandika egy átlagos amerikai család egyáltalán nem átlagos tagja – családja, környezete istencsapásként éli meg jelenlétét… …pedig ő mindig csak jót akar… Metta Victoria Fuller (1831-1885) amerikai írónő könyve nyomán.

Egy komisz kislány naplója
Metta Victoria Fuller művei alapján készült az újabb rajzfilmsorozat is, melynek egy hétéves kislány, Dorothy a főszereplője. Ő is kedves naplójával osztja meg féltett titkait.

Egy jenki Artúr király udvarában
Időutazós mese a a XIX. század irodalmának egyik legmaróbb szatírája nyomán. Mark Twain az angliai Warwick várában megismerkedik egy amerikai fiatalemberrel, aki feltűnően tájékozott Artúr királyt és korát illetően. A jenki elmeséli kalandos történetét: egy verekedésben eszméletét vesztette, és amikor magához tértt, egy rejtélyekkel teli világban találta magát. Egy páncélos lovag fogságába került. A lovag Artúr király elé vitte Camelot várába, ahol máglyahalál várt rá…

A vetítésre a jegyár egységes 1000 forint.

Maszkviselés és egyéb járványügyi intézkedések

Hírlevél feliratkozás

Az Uránia heti moziműsora

Uránia Nemzeti Filmszínház Online

Az Ismeretlen Uránia - kötet

 

 Összhang - vetítéssorozat akadálymentesített magyar felirattal. 2019. Ősz

Uránia Aranykönyv

MMA

Közelgő premierek
Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás és Emeleti kávézó: Az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk! E-mail címünk: info@urania-nf.hu
közérdekű adatok
sajtó - E-mail cím: sajto@urania-nf.hu
Adatvédelmi tájékoztató