< VISSZA

ITÁLIAI UTAZÁS: Kezek a város felett

Le mani sulla citta
olasz-francia játékfilm, 105 perc, 1963
olasz nyelven, magyar felirattal

Időpontok:

Rendező: Francesco Rosi

szereplők: Rod Steiger, Salvo Randone, Guido AlbertiA 2020. március 11-én a kormány által elrendelt járványügyi veszélyhelyzethez igazodva az Uránia Nemzeti Filmszínház további intézkedésig felfüggesztette működését, ezért erre a vetítésre későbbi időpontban kerül sor. A pótidőpont kijelölése később, a veszélyhelyzet megszűnte után történik. A megváltott jegyek az új időpontra változatlanul érvényesek lesznek. Visszaváltásra az új időpont kijelölése után lesz lehetőségük azoknak, akik számára az nem felel meg. Megértésüket köszönjük!

***

Nápoly a hatvanas évek elején. A befolyásos városi tanácsnok, Edoardo Nottola ingatlanfejlesztésekkel foglalkozik. Ő irányítja a munkásnegyedben zajló hatalmas építkezést, amelynek szomszédjában baleset történik: összedől egy ház, és három embert maga alá temet. A vizsgálat során visszaélésekre, korrupcióra, és Nottola felelősségére derül fény. Mindez a közelgő választások előtt nem jön jól, főleg, hogy Nottola politikai ellenfelei a városi tanácsban ki is használják az ügyet. Ő azonban mindent elkövet, még politikai köpönyegforgatásra is hajlandó, hogy hatalmát és befolyását megőrizze. A korrupt ingatlanfejlsztő politikus szerepét a „nehézssúlyú” hősök amerikai sztárja, Rod Steiger alakítja.
Francesco Rosi filmje, a Kezek a város felett a háború utáni Itáliát átszövő korrupcióról rántotta le a leplet. 1963-ban a Velencei Filmfesztiválon Arany Oroszlán-díjjal ismerték el.

Az Itáliai utazás sorozatunk teljes programja.

»Máj. 29. – Péntek«

Hírlevél feliratkozás

Az Uránia heti moziműsora

TürkÍz filmnapok

NT Live 2019-2020

Itáliai utazás 2019-2020

Összhang - vetítéssorozat akadálymentesített magyar felirattal. 2019. Ősz

Metropolitan Opera 2019-2020

Exhibition On Screen 2019-2020 

Bolsoj Balett 2019-2020

Uránia Aranykönyv

Premierek
Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás és Emeleti kávézó: Az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató