< VISSZA

Lera Auerbach: A kis hableány


A San Francisco balett előadása felvételről, 120 perc, 2014

Időpontok:

Rendező: Kevin Haigen

Főszereplők: Yuan Yuan Tan, Lloyd Riggins, Tiit Helimets, Sarah Van Patten

A kis hableányban a Hamburg Balett igazgatója és vezető koreográfusa, John Neumeier ötvözi a táncot, a drámai elbeszélést és a látványt egy lenyűgöző Hans Christian Andersen mese adaptációban. A koreográfia, a beállítások, és a jelmezek mind Neumeier által, ez a balett - annyira színház, mint tánc - feltárja a koreográfus fantáziájának mélységét. És megköveteli a művészi magaslatokat a táncosoktól, akiknek mélyen az érzelmi terepre kell merészkedniük ahhoz, hogy a balett teljes üzenetét közvetítsék. Neumeier a képzelőerőt emeli a lélektani átalakulás és a szellem rugalmasság, emberi vagy más módon, kifinomult ábrázolásába.

Neumeier A kis hableányt a Dán Királyi Balett számára készítette 2005-ben, megünnepelni Andersen születésének 200. évfordulóját. Az összes híres író történeteiből, a koreográfus ezt választotta, mert ez egy "nagyon sajátos szerelem-elmélet", azt mondja. "A szerelem, ami olyan erős, hogy képes legyőzni határokat, hogy képes magával ragadni új világok felé, bár önpusztítónak tűnhet - mivel a Hableány újraalkotja magát extrém személyes fájdalom árán. De a történet azt tanítja nekünk ugyanakkor, hogy nem számít, milyen erős a szerelmünk, ez nem kötelezi szerelmünk tárgyát, hogy viszontszeressen."

Jegyinformációk

Belépőjegy: 3600 Ft

Jegyek kaphatók az Uránia honlapján (az adott vetítési időpontra kattintva) és jegypénztárában valamint a Jegymester hálózatában.

Jegyfoglalás telefonon: 486-3400, 486-3401, 486-3413, 486-3414

A lefoglalt jegyeket kérjük 5 napon belül az Uránia jegypénztárában személyesen átvenni, 5 nap után a foglalás automatikusan törlődik a rendszerből. Megértésüket köszönjük.

Forgalmazó: Pannonia Entertainment

Hírlevél feliratkozás

Az Ismeretlen Uránia - kötet

Itáliai utazás 2023-24

Exhibition On Screen - 2023

Uránia kávézó

Uránia Aranykönyv

MMA

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató