< VISSZA

MET2017/2018 - Thomas Adès: Az öldöklő angyal


Operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából | MET premier, 147 perc, 2017

Időpontok:

Rendező: Tom Cairns

Vezényel: Thomas Adès  
Szövegkönyv: Tom Cairns – a zeneszerzővel együttműködésben
Díszlet és jelmez: Hildegard Bechtler
Fény: Jon Clark
Vetítés: Finn Ross
Szereposztás: Audrey Luna (Leticia Maynar), Amanda Echalaz (Lucia de Nobile), Sally Matthews (Silvia de Ávila), Sophie Bevan (Beatriz), Alice Coote (Leonora Palma), Christine Rice (Blanca Delgado), Iestyn Davies (Francisco de Ávila), Joseph Kaiser (Edmundo de Nobile), Frédéric Antoun (Raúl Yebenes), David Portillo (Eduardo), David Adam Moore (Col. Álvaro Gómez), Rod Gilfry (Alberto Roc), Kevin Burdette (Señor Russell), Christian Van Horn (Julio), John Tomlinson (Dr. Carlos Conde)

Hogy miért járunk kortárs operák előadásaira? Mindenekelőtt azért, hogy táguljon a látókörünk – mind zenei, mind színházi értelemben. Az egyik legfoglalkoztatottabb kortárs operaszerző, a brit Thomas Adès hazánkban sem ismeretlen már: William Shakespeare nyomán komponált operáját, A vihart láthattuk a Met HD közvetítései során éppúgy, mint a Magyar Állami Operaház Shakespeare-évadjában. Legújabb operáját, Az öldöklő angyalt a 2016-os Salzburgi Ünnepi Játékokon mutatták be, hatalmas sikerrel – ez a produkció, Tom Cairns rendezése kel most új életre New Yorkban és a világ mozinézői számára. A Luis Buñuel filmje nyomán komponált opera előadása igazi sztárparádét vonultat fel: Audrey Luna, Amanda Echalaz, Alice Coote, Joseph Kaiser, David Adam Moore, Rod Gilfry vagy a veterán John Tomlinson csupán néhány név (a teljesség igénye nélkül) a kiváló szereplőgárdából. Az előadás autentikusabb már nem is lehetne – a karmesteri pulpituson ugyanis maga a zeneszerző áll majd.

Az előadás hossza 1 szünettel értendő.

Jegyinformációk

Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában, online felületén és a Jegymester hálózatában.

Belépőjegy: 4100 Ft.
Továbbra is van lehetőség 3800 Ft-ért kedvezményes jegy vásárlására azoknak, akik az évad VAGY a nyári válogatás legalább öt különböző előadására váltanak jegyet egyszerre.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az előadás kezdete után helyfoglalásra csak az emeleti oldalkarzaton van lehetőség. A késve érkezők a szünetben foglalhatják el helyüket.
Megértésüket köszönjük!
Az Uránia Nemzeti Filmszínház Igazgatósága

Ez az előadás élő közvetítéssel látható 2017. november 18-án az Uránia mozivásznán.

Bemutató dátuma: 2017.11.18.

Forgalmazó: Cikanek Management

Pénztárnyitás: az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.
A kávézó a mozi nyitvatartási idejében tart nyitva.

© Uránia Nemzeti Filmszínház
Az Art-Mozi Egyesület tagmozija

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató