< VISSZA

IRIS - A Space Opera by Justice

IRIS - A Space Opera by Justice
Francia koncertfilm, 84 perc, 2019
angolul

Időpontok:

Rendező: André Chemetoff, Armand Beraud

Előadók: Gaspard Augé; Xavier de Rosnay

A Justice francia elektronikus zenei duó egyedülálló élő előadást hozott létre, kifejezetten a mozik számára. A sci-fik világát idéző „űropera” a 2016-ban megjelent „Woman” című albumuk élő koncertshow-ja alapján készült, amellyel 2017-18-ban turnéztak világszerte. A „Woman Worldwide” címmel prezentált előadást széles körben a legnagyobb elektro-koncertek közé sorolják. Ennek elemeit adaptálták a filmbe, de a felvételek közönség nélkül, üres filmstúdióban készültek, ahol a fény- és füsteffektek, valamint az önmagában is látványos technikai felszerelés teremtette meg azt az űrbéli, tiszta high-tech látványvilágot, amit az alkotók szerettek volna elérni, s amely az élő koncertfelvételeken sosem lehetett elég tiszta és hermetikus. Olyan sci-fik lebegtek a szemük előtt követendő mintaként, mint a Szárnyas fejvadász, az Alien-mozik, a 2001: Űrodüsszeia. A filmben meg is idézik ezeket. A címben szereplő IRIS csupán fantázianév, amellyel olyan hatást szerettek volna kelteni, mintha egy NASA-projekt rövidítése lenne, vagy egy űrhajó mesterséges intelligenciájának a neve, amely kedvesen, de mégis hidegen üdvözöl bennünket a fedélzeten.

Az André Chemetoff és Armand Beraud rendezésében készült Iris: A Space Opera by Justice című magával ragadó zenei űrutazás csak egyetlen alkalommal kerül a mozikba, Budapesten csak az Urániában látható. A hatvanperces koncertfilm előtt egy rövid dokumentumfilm beavat a rendkívüli show gyártási kulisszatitkaiba is.

Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy a filmben előfordulhatnak hirtelen változó, erősen villódzó fényeffektek. Megtekintését az arra érzékenyek számára nem ajánljuk.

Forgalmazó: Cikanek Management

»Júl. 4. – Szombat«

Hírlevél feliratkozás

Az Uránia heti moziműsora

Metropolitan Opera 2019-2020 - új időpontok

Bolsoj Balett 2019-2020 - új időpont

NT Live - új időpontok

Exhibition on Screen 2019/20 - új időpontok

Itáliai utazás 2019/2020

TürkÍz filmnapok

Összhang - vetítéssorozat akadálymentesített magyar felirattal. 2019. Ősz

Uránia Aranykönyv

Hívjon minket +36 1 486-3400 Főoldal Az oldal tetejére

Pénztárnyitás és Emeleti kávézó: Az első előadás előtt 30 perccel.
Pénztárzárás: az utolsó előadás kezdetét követően 15 perccel.

© Uránia Nemzeti Filmszínház

1088 Budapest, Rákóczi út 21.

megközelítés
jegyinformáció
írjon nekünk!
közérdekű adatok
sajtó
Adatvédelmi tájékoztató